Thieye i60e Sports cam

Door mission op dinsdag 28 februari 2017 18:03 - Reacties (6)
Categorie: -, Views: 1.640

Edit: Afbeeldingen gefixed. Nog wel even klikken voor een full screen in verhouding


Ik zal al even te denken over de aanschaf van een buitencamera, ik mag graag buiten zijn (Iets minder graag wanneer het kouder dan 15 graden is trouwens) en ik heb andere mensen die ook wandelen of fietsen best aardig materiaal zien maken. Maar ja, winter, nat, koud, verkouden en wat onvoorziene uitgaven maken dat de plannen de ijskast maar weer in gaan.

Tot ik even geleden contact had met Lightinthebox. Zij wilden mij wel een Thieye i60e camera opsturen. Ik zou de camera eens goed aan zijn lens voelen en hier een review van maken. Maar om de pricewatch een klein beetje "Dubieus chinees" vrij te houden zet ik mijn bevinden gewoon lekker op mijn blog. Maar dan wel in review vorm, dus:

De verpakking

De verpakking kan sommige mensen niks schelen, maar voor mij zegt het altijd een boel over het product, Krijg je een fragiele papieren zak met losse prut dan heb je al een heel ander gevoel bij de rest van het product dan wanneer je bijvoorbeeld een stevige doos krijgt met een mooi glimmend logo erop.

Zo ook deze verpakking. De camera komt in een behoorlijk stevige zwarte doos met op de zijkanten en deksel in glimmend zilver de merknaam en op de achterkant een sticker met de specificaties van de camera.

https://s3.postimg.org/8a7l20qcj/20170124_204447.jpg


Het "luxe" gevoel gaat aan de binnenkant rustig verder met de camera goed beschermt in zijn waterdichte behuizing en een dikke laag zacht foam.

https://s1.postimg.org/4luli68rz/20170124_204541.jpg

Naast de camera vinden we een zakje met een extra batterij en een doosje met de mountingplate, een batterij, handleiding, usb kabel en een extra stuk dubbelzijdig plakband.

https://s11.postimg.org/ddudmpoeb/20170227_193855.jpg

De mountingplate bestaat uit een plastic plaatje met aan de ene kant een stuk dubbelzijdige tape en aan de andere kant de pin om de camera vast te zetten. Op onderstaande foto is de plaat enigzins aangepast en aan mijn fiets geknoopt maar het geeft wel een idee;

https://s11.postimg.org/p8nfxmns3/MOUNT.jpg

De waterdichte behuizing ziet en voelt behoorlijk bombproof, en heeft mijn "watertest" prima doorstaan.

https://s22.postimg.org/dqh1arblt/20170217_172654.jpg

Uit angst dat in het verleden behaalde resultaten garantie voor de toekomst zouden geven heb ik niet meteen de camera in zijn behuizing gestopt en deze in de sloot gegooid maar heb ik eerst een prop papier in de behuizing gedaan en deze in een pan ondergedompeld. Mischien moet ik mijn "watertest" voortaan maar "dompeltest" noemen, maar het werkt in ieder geval uitstekend. De behuizing is trouwens ook uitstekend, hij laat geen druppel water door, ook niet nadat ik vergat dat het ding in die pan lag en er pas een dag later naar terug ging.

Ik zet wel een vraagteken bij de bevestiging van de camera sinds de enige manier om de camera te bevestigingen is via de behuizing. En als je de camera als dashcam wilt gebruiken zul je dus die waterdichte behuizing op je dashboard moeten plakken en dat ziet er best wel knullig uit. Mischien wel leuk voor de Die hards die in Nederland gewoon in een cabrio rond rijden.

"De specs"

https://s18.postimg.org/xwl1t2rih/Screenshot_1.png
https://s13.postimg.org/f63ad6n5j/Screenshot_1.png

Opzich niet gek, ik ben ook benieuwd of dat wifi gebeuren wat toevoegd.

De camera en in gebruik

De camera moet het sterk van de waterdichte behuizing hebben daar het kleinnood niet echt stevig is, ik kan de camera op alle plekken ver induwen zonder dat het mij veel kracht kost. Op de camera zitten slechts vier knoppen, aan/uit, sluiter, zoom en zoom.

Dit kan twee dingen betekenen; Ofwel de software is goed doordacht en eenvoudig te bedienen, Of het word een hel zoals proberen te typen met de afstandsbediening van je tv.

Gelukkig werkt de software gewoon goed. Het scherm is te slecht om echt te zien wat je filmt, maar de menu's zijn duidelijk en de knoppen wijzen zichzelf. Wat niet lekker werkt is de verbinding met een computer. Bij verbinden met de computer geeft de camera drie opties: Opladen, Camera en Bestandsoverdracht. De camera functie is erg leuk, hiermee kun je de camera als webcam gebruiken. Maar bij bestandsoverdracht gebeurd er niks. Noppes, nada, njet, nihil. sd kaartje geformateerd, niks. Camera sd laten formateren, niks. Andere pc, niks. Andere kabel, niks. Ander OS, niks. Ik heb het dan ook maar opgegeven en heb me ontzettend laten vern***en door de Mediamarkt die mij voor de absurde prijs van 20 euro een verloopje van usb naar micro sd hebben verkocht. Krijg je dan een goud vergulde doos met luxe metalen usb stick? Nope gewoon plastic blister met hierin een plastic "fantastic" usb blokje waarbij er nog geen lampje vanaf kon. Maar goed ik kon in elk geval weer verder.

De camera pakte mijn 64gb micro sd kaartje meteen, en andere kaartjes bleken ook geen enkel probleem. De bestandsindeling is fat32 en de camera slaat materiaal op in blokken van ongeveer 15 minuten. Het bedenken en maken van een manier om de camera op mijn fiets te monteren zonder eerst weken op een optioneel verkrijgbare mount te moeten wachten duurde een poosje en kostte een zak tyraps maar goed het zit wel als een huis. Omdat ik op het scherm amper kon zien of ik nu mijn voorwiel, de lucht of de straat aan het filmen was leek het mij een goed idee om de wifi functie eens te proberen alvorens na afloop van een rondje fietsen te ontdekken dat je niks ziet dan je eigen wiel. Volgens de handleiding, welke zowaar in het engels is kan ik een QR code scannen welke mij dan naar de juiste app in de App of Playstore brengt.

https://s23.postimg.org/qvqfo76ob/Screenshot_2017_02_16_17_44_57.png

Yeah right. Beetje jammer weer. Dan maar handmatig;

https://s28.postimg.org/wub1w7hgt/Screenshot_2017_02_16_17_49_25.png

De app ziet er trouwens zeer strak uit, iets waar ik na jaren van brakke half vertaalde (cr)apps toch wel erg blij van word.

https://s3.postimg.org/feoamhtkj/APP1_1.png
https://s4.postimg.org/gg71st0bh/APP1_2.png

Gek genoeg is er een menu niet vertaald. Ik heb geen flauw idee hoe iemand dat kan missen maar goed;

https://s31.postimg.org/p6bw5kykr/Screenshot_2017_02_16_17_52_23.png


In de app krijg je dezelfde opties als op de camera. Mits je een fatsoenlijke telefoon hebt kun je nu ook eindelijk haarscherp zien wat je nu eigenlijk aan het filmen bent en je kan op de sd opgeslagen materiaal bekijken.

Dus ik helemaal blij stap op mijn fiets, zet de camera aan, verbind met mijn telefoon, stel de camera wat bij in hoogte en ik vind meteen een bug. In de wifi modus schakelen de knoppen op de camera uit (Behalve de knop om de wifi modus te verlaten) en in de app kun je om een of andere goeie reden niet in of uit zoomen. Maar ach, gewoon zonder inzoomen lekker gaan fietsen, dus op mijn telefoon klik op op opnemen, stop mijn telefoon weer in mijn broekzak en ik vertrek.

Om vervolgens in de avond achter te komen dat er helemaal niets is opgenomen. Wat blijkt nu? Als je je telefoon vergrendeld dan stopt de camera met opnemen. Wat is dat nu voor iets doms? Heb ik echt niet ergens een instelling gemist of met mijn vingers ergens aan gezeten? Nee helaas. Scherm uit betekend einde opname.


Omdat ik toch zeker wel een dik uur in shock achter mijn pc heb gezeten over deze enorme misser was het al bijna helemaal donker buiten. Omdat "Night rides" zowaar een ding blijken te zijn heb ik maar een avond ritje door de stad gemaakt. Na deze ronde viel mij op dat de camera een knap staaltje verricht heeft, de beelden waren zowaar bruikbaar. Zou ik met mijn telefoon het zeldfde stuk filmen dan zou dat amper herkenbare beelden geven. Wat wel enorm tegen viel was het geluid, totaal niet bruikbaar. Ik heb thuis nog wat testen met opnames van geluid gedaan maar het geluid blijft onbruikbaar.

In het daglicht was ik iets minder enthousiast over de camera, hoewel de camera goede beelden maakt, heeft de camera het erg moeilijk met hobbels en alles wat geen nieuw asfalt is.

Ik heb de twee video's niet bewerkt of op een of andere manier aangepast. Let op dat je je geluid niet te hard zet en als je snel wagenziek word sla van de dag rit de laatste zes minuten over


Conclusie

Al met al rol ik dan maar de conclusie in. En ik weet het niet zo goed. De camera is nu te koop voor ongeveer 68 euro bij Lightinthebox.com

http://www.lightinthebox....tb_from=forum_chinaprices

En voor dat geld krijg je een zeer capabele camera die ook nog geleverd word met een extra accu. Ik weet overgens nog niet hoe lang die mee gaan, ik heb nu 3 uur een accu kunnen filmen en volgens de display heb ik nog een halve lading over.

Echter komt de camera ook met een verzameling problemen, varierend van storend tot bloed irritant. Kleine vertaalfoutjes lig ik niet wakker van, maar via wifi niet kunnen filmen als je telefoon vergrendeld is en niet in kunnen zoomen maken wel een groot minpunt. Tot slot is is dan nog de mountingplate. Ik keur de camera persoonlijk af als dashcam omdat ik mij niemand voor kan stellen die de waterdichte behuizing op zijn dashboard gaat plakken. Er zijn overgens andere mounts voor de camera te koop maar ten tijde van schrijven kon ik ze niet goed vinden.

Ik zou de camera aanbevelen voor iedereen die wat wil spelen en proberen met een camera, maar ik raad hem af voor dagelijks gebruik of voor memorable gelegenheden.

Volgende: Chinees gereedschap? 02-'17 Chinees gereedschap?

Reacties


Door Tweakers user Silent7, dinsdag 28 februari 2017 20:52

leuk! En nieuw woord: (cr)app LOL
Bedankt voor de review!

Door Tweakers user mission, dinsdag 28 februari 2017 20:54

Silent7 schreef op dinsdag 28 februari 2017 @ 20:52:
leuk! En nieuw woord: (cr)app LOL
Bedankt voor de review!
Graag gedaan

Door Tweakers user Bartosy, donderdag 2 maart 2017 11:58

Wel jammer want het schijnt dat de Thieye t5e wel heel goed is kwa performance maar die is gelijk ook 2 keer zo duur en er worden geen extra dingen bij geleverd. Dus thieye kunnen zeker wel goede camera's maken.

https://youtu.be/KZYTlJ8vP3A

Door Tweakers user Fly-guy, donderdag 2 maart 2017 14:11

Even los van het product, de site zelf is een vrij grote spammer. Ooit me daar aangemeld om iets te kopen, sindsdien meerdere emails per dag zonder me daarvoor af te kunnen melden.
Uiteraard kun je je unsubscriben, maar dat stopt de mails helaas niet.
Ze gaan nu standaard naar mijn spam box.

Door Tweakers user mission, vrijdag 3 maart 2017 17:07

Bartosy schreef op donderdag 2 maart 2017 @ 11:58:
Wel jammer want het schijnt dat de Thieye t5e wel heel goed is kwa performance maar die is gelijk ook 2 keer zo duur en er worden geen extra dingen bij geleverd. Dus thieye kunnen zeker wel goede camera's maken.

https://youtu.be/KZYTlJ8vP3A
Die beelden zijn ook wel strak inderdaad

Door Tweakers user mission, vrijdag 3 maart 2017 17:07

Fly-guy schreef op donderdag 2 maart 2017 @ 14:11:
Even los van het product, de site zelf is een vrij grote spammer. Ooit me daar aangemeld om iets te kopen, sindsdien meerdere emails per dag zonder me daarvoor af te kunnen melden.
Uiteraard kun je je unsubscriben, maar dat stopt de mails helaas niet.
Ze gaan nu standaard naar mijn spam box.
Heb ik nog niet mee gemaakt, beetje jammer idd

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier ťťn aanmaken.