Logitech Z-333, toch jammer van het gat in mijn bureau

Door mission op donderdag 22 december 2016 12:17 - Reacties (0)
Categorie: -, Views: 624

Na maanden niks meer geplaatst te hebben begin ik nu maar weer eens. Wegens enorme drukte is het er steeds niet van gekomen om iets te plaatsen, maar nu de stapel met "kansloze projectjes" een nieuwe diepte (of eigenlijk hoogte)punt bereikt heeft en ik weer tijd heb word het maar weer eens tijd voor een update.

maanden geleden, nog voor sinterklaas zocht ik een speaker setje voor op mijn bureau, puur een luxe probleem daar amper een meter verderop mijn tv meubel met twee goeie luidspreker sets staat welke allebei over Bluetooth beschikken, maar ik wilde toch een setje erbij voor op het bureau omdat het geluid toch anders klinkt als je er niet voor zit. Maar omdat ik al goede setjes had, en mijn goeie voornemens niet bij voorbaat al wilde laten varen mocht dit setje niet te duur worden.

Ik had ooit een Z-523 setje wat destijds zo'n zestig euro was. Dit setje beviel uitstekend, voor het geld kreeg je prima speakers met een lekker geluid. Dit setje is volgens mij toen weg gegaan omdat ik mij toen begon te ergeren aan een typisch budget subwoofer kwaaltje; de subwoofer deed niks wanneer je een goeie dreun verwachte, maar wanneer je het totaal niet verwacht (of wenst) dan breekt er ineens een oorlog uit. Inmiddels kan ik een lompe subwoofer wel waarderen tijdens film kijken, sommige muziekstukken en het incidentele potje gamen dus een budget van maximaal 60 euro moest toch zeker weer lukken?

Dat bleek nog niet heel eenvoudig, mijn voorkeur gaat eigenlijk uit naar een Logitech setje en dan wel het liefst 2.0 omdat het anders nogal vol word onder het bureau en Logitech nog steeds de budget koning is voor mij. Nu heeft Logitech ook echt wel rotzooi in hun assortiment, maar Logitech rotzooi is tot dusverre altijd minder erg geweest dan merken als Sweex (komt sowieso nooit meer hier in huis na een smeltende usb soundcard welke vervangen werd onder garantie voor een die in brand vloog) en trust.

Eerdere slechte ervaringen met een Logitech Z-200 setje en wat testen met andere prut bij de Mediamarkt leerde mij al gauw dat in mijn budget 2.1 toch wel de enige mogelijkheid is. Ik besloot om eens iets nieuws te proberen en het aan het personeel van de Mediamarkt te vragen. De Mediamarkt bij mij in de stad heeft voornamelijk jongeren rondlopen die een ander bijbaantje dan vakken vullen wilden, hun technische kennis reikt althans niet veel verder dan wat er op het prijskaartje staat en de standaard zin "heeft u het apparaat al eens aan en uit gezet?". Maar goed misschien is dat juist wel een betere aanpak, gewoon blind iets kopen in plaats van kijken naar de cijfertjes. Zo kwam het dat mij aangeraden werd om de Z-333 te kopen in plaats van bijvoorbeeld de Z-313, ik zou voor een paar tientjes meer echt een goede koop doen. De beste verkoper wist mij zelfs trots te vertellen dat dit setje zich kon meten met sommige veel duurdere setjes.

Zo kwam het dat ik dus thuis vol vertrouwen begon met uitpakken, iets wat een ware puzzel bleek te zijn, met vakje in vakjes gevouwen, kabels die overal tussendoor geweven waren en plakband. Zo veel plakband.

Aangenaam verrast dat het setje van hout was, weliswaar erg goedkoop aanvoelend hout en de speakertjes wogen minder dan pak thee maar toch. Leuke toevoeging is de "controlpod" daar mijn computer nooit op het volume staat wat ik verwacht. Kleine teleurstelling was dat het ding vastzat aan de subwoofer, wat het lastig maakt als je hem op je hem netjes op je bureau wil hebben, of je moet al een behoorlijk gat voor je kabels hebben waar het hele ding doorheen kan.

Me being me meteen een groot gat in mijn bureau gemaakt en alles netjes weg gewerkt. Het was ook toen dat ik mij bedacht dat ik het setje misschien eerst maar eens moest gaan beluisteren voor ik verder ging.

En toen viel het tegen, heel erg tegen. Hoewel de subwoofer gewoon goed was, niet overheersend maar wel lekker aanwezig, bleken de satellieten ondermaats. Het midden was prima, uiteraard in acht nemend dat het een goedkoop setje is, de hoge tonen gilden erover en de tweeter kraakten behoorlijk. En dan heb ik het niet over een brak mp3tje op vol open, nee dit was amper op kwart volume met muziek afkomstig van een cd. Hoewel speakers op laag volume absoluut niet horen te kraken, was het wel een aardig zwaar stukje muziek (Meerdere nummers van het album Ceremony van Anna von Hauswolff) dus ook maar even een cd van Fleetwood Mac uit de kast gehaald, maar dit gaf hetzelfde resultaat. Daarna via Spotify de top 40 aangezet en ik ben toen gaan zoeken naar antwoorden op mijn pc. Geluidskaart kan het probleem niet zijn, uitgaand volume staat op 80%, ook even geprobeerd met 20% maar dat gaf hetzelfde resultaat. De speakers nog zachter of veel harder zetten deed ook niks veranderen.

Ik wilde een review van de speakers maken, maar ik baalde zo ontzettend dat ik de speakers terug in de doos gegooid heb en meteen terug naar de Mediamarkt ben gegaan.

Op de dag van schrijven heb ik nog steeds geen speaker setje gevonden, het enige wat ik heb is een nare herinnering en een behoorlijk gat in mijn bureau.

Volgende: Chinees gereedschap? 02-'17 Chinees gereedschap?
Volgende: No.1 G5 smartwatch, leuk of meuk? 09-'16 No.1 G5 smartwatch, leuk of meuk?

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze post


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier ťťn aanmaken.