Nexbox A95x en even voorstellen, Nu wel af*

Door mission op zondag 14 augustus 2016 11:36 - Reacties (14)
Categorie: -, Views: 12.807

Laat ik mij eerst eens voorstellen. Ik test nogal eens spullen uit china, maar het is niet handig en voor mijn gevoel ook alleen maar vervuilend voor de pricewatch als er steeds chinese dingen in staan waarvan de informatie maar half klopt. En ik mag graag (te) veel vertellen dus dan kan ik dat hier ook meteen doen.

Ik ben 19 jaar, ga straks het laatste jaar in van de Mbo opleiding netwerkbeheer in en ik mag al jaren graag knutselen aan alles waar een stekker in kan. Uiteraard enige uitzonderingen daargelaten. Ook mag ik graag fietsen en reizen.

Reken mij niet te hard af op spelfouten, ik doe mijn best ze te beperken tot een minimum maar desalniettemin maar toch.

Dan de Nexbox, Ik werd gevraagt of ik deze wilden testen en dat wilde ik wel. Daarna nooit meer iets weergehoord tot afgelopen week het ding op de deurmat viel.

De Nexbox A95x is een Android mediabox met de volgende specificaties:

http://i67.tinypic.com/15gc6k6.png

Eerste indrukken

https://www.mupload.nl/img/ywjd8pnp06p0h.jpg

De box komt in een zwart doosje met niet al teveel drukte erop. In de doos vinden we naast de box een afstandsbediening, hdmi kabel, stroom adapter en een boekje. De box valt mij in positieve zin op gezien zijn bescheiden formaat en strakke design zonder al te opvallende logo's.

http://i63.tinypic.com/20qz0uv.jpg

http://i65.tinypic.com/3150o5d.jpg

De afstandsbediening is zoals met veel andere mediaspelers uit chine een goedkoop aanvoelend ding, en deze is helaas ook voorzien van blauwe knoppen.

http://i63.tinypic.com/2zoghh2.jpg

Ik had liever zwart of desnoods grijs gezien. Ander minpuntje is de opdruk aan de achterkant die uitlegt hoe je de functieknoppen koppelt aan je tv. Meestal plaatsen fabrikanten een sticker achterop.

http://i67.tinypic.com/6ypc0j.jpg

Ook een beetje jammer dat je nooit batterijen voor de afstandsbediening krijgt, maar aan de andere kant kost een pakje batterijen bij de action niks en tegenwoordig heeft iedereen wel batterijen in huis.

Teleurstelling

Ik zette de box aan en werd meteen teleurgesteld. Om de een of andere reden denken veel fabrikanten dat een mediabox beter word als je Android compleet sloopt door de bottom en top bar eruit te halen en er ook een heel onduidelijk startmenu bij te doen. Welke in dit geval zo ontzettend lomp was dat de hele box steeds vast liep of voor enkele seconden vast liep. Het gebrek aan de bottombar maakt een box bijzonder onprettig in gebruik omdat je maar een app per keer kan gebruiken.

Ik heb niet eens de moeite genomen foto's ervan te maken, of er nog veel meer aan te doen en ik heb meteen het web afgespeurd naar een alternatief. Welke ik heb gevonden in de rom van de Tronsmart Mini m8s II, welke hieronder te downloaden is.

http://freaktab.com/forum...exbox-a95x-firmware/page4

Alleen is de box blijkbaar goed beveiligt want wat ik ook probeerde aan kabels, usb hubs en software: Ik kreeg de rom er niet op. Ik heb de box zelfs opengemaakt om een recovery switch te zoeken (de A95x met 905 cpu heeft deze namenlijk) maar ik heb weer eens de eer om een nieuw mainboard type te hebben waar natuurlijk die knop op is wegbezuinigd.

http://i67.tinypic.com/imhu09.jpg

Uitstekende koeling overgens, heatsinkje en een dikke ijzerenplaat op de onderkant.

http://i63.tinypic.com/i4pr12.jpg

Na wat nadenken en een tip van een kennis de oplossing gevonden: rom op een usbstick dan op de box via de update&recovery app laten updaten en voila! (Als je zelf ook deze rom gebruikt dan zul je aanvankelijk weer een matig startmenu voor je neus krijgen, maar daar hebben we Nova launcher voor, zoals in de foto hieronder)

http://i66.tinypic.com/vse1zq.jpg

Alleen werken nu de Wifi, Bluetooth en afstandsbediening niet meer. Nu schijn je de drivers uit de originele rom over te kunnen zetten naar een andere rom, en als ik mij een keer verveel ga ik me daar ook in verdiepen maar voor nu vind ik het best. Wifi en Bluetooth gebruik ik toch niet, ik gebruik praktisch overal kabels. Ook de remote is geen groot gemis omdat ik meestal een toetsenbord met touchpad gebruik.

Wat ook niet meer werkte was Kodi. Dus Kodi opnieuw geinstalleerd. Als je Kodi herinstalleerd dan ben je alles kwijt. Maar met Fusion installer kun je alles weer maken zoals het was.

https://www.tvaddons.ag/fusion-installer-kodi/

In gebruik (Met fatsoenlijke rom maar zonder wifi, Bluetooth en remote)

Na het instaleren eerst maar eens een beetje rondspelen om alle bugs te vinden. Verrassend genoeg vallen die reuzen mee. Zoals genoemd geen Wifi en remote maar verder heb ik eigenlijk niks kunnen vinden. Dus dan is het tijd om maar eens wat dingen te proberen.

Youtube en Kodi als eerst geprobeerd. Het beeld haperd nergens, Alles speelt zeer soepel af. De audio is ook gewoon goed. Wel wil ik opmerken dat de standaard Youtube app niet lekker draait op een Android tvbox, Maar er is een alternatief, OGYoutube, en deze werkt gewoon goed. Enige nadeel is de erg mooie belofte dat video's gewoon doorspelen op de achtergrond niet waar is.

https://og-youtube.com/

Er is ondertussen een update uit waarin de Wifi en remote wel werken. Maar natuurlijk moet je die via de pc flashen en dus ben ik weer terug bij af.

Dan maar Antutu downloaden, testje hier plaatsen en dan het ding in een hoek gooien. Maar toen ontdekte ik een hele nare bug. De playstore werkt niet meer. En nu kan ik dus een paar dingen doen; Of de originele rom er weer op zetten, of een manier vinden om de update erop te rammen of de meest voor de hand liggende optie: Playstore er opnieuw opzetten.

Maar ik ben inmiddels op een punt beland waarop het mij gewoon simpelweg niks meer kan schelen omdat de box vanaf dag 1 al dwars ligt en qua performance niet zo geweldig is dat ik er serieus tijd in ga steken.

Ik kreeg overgens nog een hele boze mail dat ik de link vergeten was te vermelden. Dus mocht je ook een slechte tvbox willen? http://goo.gl/dZv6ep daar vind je Pandora's doos.

Ik wil het hier bij laten of er moet iemand echt heel erg staan te springen dat ik er nog meer tijd insteek.

Maar ik heb een ander dingetje voor een volgende keer: Foto's. Bij elke upload site die ik ken krijg je geen klikbare foto's en ik kijg ze ook niet lekker geschaald. Om de een of andere reden worden alle foto's afgeknipt aan de rechterkant, wat ik ook probeer. Ik zag dit bij andere blogs ook al. Weet iemand hier een oplossing voor?

Mvg,

Erik

Volgende: No.1 G5 smartwatch, leuk of meuk? 09-'16 No.1 G5 smartwatch, leuk of meuk?

Reacties


Door Tweakers user CodeCaster, zondag 14 augustus 2016 11:56

Gefeliciteerd met de vijfhonderdste "ik ga bloggen!"-blog. We wachten vol spanning af of het tweede blog er ooit van komt. :P

Door Tweakers user mission, zondag 14 augustus 2016 12:00

CodeCaster schreef op zondag 14 augustus 2016 @ 11:56:
Gefeliciteerd met de vijfhonderdste "ik ga bloggen!"-blog. We wachten vol spanning af of het tweede blog er ooit van komt. :P
Ik ben zelf de tel kwijt geraakt ergens rond de 600, maar ik ben met je eens dat het wat afgezaagd is. Maar wat moet je dan? Meteen een blog erop gooien is ook weer zo lomp.

Maar de tweede blog komt er sowieso. Ik geef alleen geen garantie voor een derde :D

Door Tweakers user pinna_be, zondag 14 augustus 2016 12:32

mission schreef op zondag 14 augustus 2016 @ 12:00:
[...]


Ik ben zelf de tel kwijt geraakt ergens rond de 600, maar ik ben met je eens dat het wat afgezaagd is. Maar wat moet je dan? Meteen een blog erop gooien is ook weer zo lomp.

Maar de tweede blog komt er sowieso. Ik geef alleen geen garantie voor een derde :D
waarom kan je niet meteen een blog erop gooien? Het ideale lijkt me om in de vootnote te schrijven wat je hierboven schreef, maar terugscrollend besef ik dat ik het in een soort inleiding had gedaan.

Op die manier geef je ons ineens content en weten we ineens waarom je blogs schrijft en waar je mee bezig bent!

Door Tweakers user mission, zondag 14 augustus 2016 12:34

pinna_be schreef op zondag 14 augustus 2016 @ 12:32:
[...]


waarom kan je niet meteen een blog erop gooien? Het ideale lijkt me om in de vootnote te schrijven wat je hierboven schreef, maar terugscrollend besef ik dat ik het in een soort inleiding had gedaan.

Op die manier geef je ons ineens content en weten we ineens waarom je blogs schrijft en waar je mee bezig bent!
Dat is best een goed idee, had ik niet aan gedacht. Ik zal kijken of ik er wat mee kan doen

Door Tweakers user Damic, zondag 14 augustus 2016 17:37

mooi dat je je eerste blog hebt aangepast ,nu de foto's nog klikbaar make :)

Door Tweakers user dodge_911, zondag 14 augustus 2016 17:53

CodeCaster schreef op zondag 14 augustus 2016 @ 11:56:
Gefeliciteerd met de vijfhonderdste "ik ga bloggen!"-blog. We wachten vol spanning af of het tweede blog er ooit van komt. :P
Lol, dat bedacht ik me net, ik heb nooit zo 'n even voorstellen post gedaan, als ik terugdenk :)

Door Tweakers user bonyuri, maandag 15 augustus 2016 11:27

Wat opbouwende kritiek:
Maak wat betere foto's
Als je een PCB of heatsink wil laten zien is het wel zo prettig als deze ook goed (centraal) in beeld is.

Door Tweakers user klaaz, maandag 15 augustus 2016 15:05

Een spelfoutje hier en daar liggen de meesten niet wakker van, maar als je in de regel waarin je dat aankondigt zelf al twee fouten hebt staan dan gaat het wel jeuken:

Reken mij niet te hard af op spelfouten, ik doe mijn best ze te beperken tot een minumum maar des al niet te min maar toch.

Moet zijn:

Reken mij niet te hard af op spelfouten, ik doe mijn best ze te beperken tot een minimum maar desalniettemin (is één woord) maar toch.

Misschien iets minder spreektaal hanteren (maar toch ;)) :)

Desalniettemin: Succes met bloggen!

Door Tweakers user JT, maandag 15 augustus 2016 16:07

Ik heb de A95X met Android 5.1. Die draait op zich wel soepel. Waar ik wel benieuwd naar ben is of deze versie AAC 5.1 wél kan omzetten naar AC3 5.1. Dat geeft bij mijn box een heel raar vervormd geluid.

Door Tweakers user mission, maandag 15 augustus 2016 21:57

bonyuri schreef op maandag 15 augustus 2016 @ 11:27:
Wat opbouwende kritiek:
Maak wat betere foto's
Als je een PCB of heatsink wil laten zien is het wel zo prettig als deze ook goed (centraal) in beeld is.
Bedankt, foto's zijn niet goed geschaald, hier ga ik nog mee bezig

Door Tweakers user mission, maandag 15 augustus 2016 21:58

klaaz schreef op maandag 15 augustus 2016 @ 15:05:
Een spelfoutje hier en daar liggen de meesten niet wakker van, maar als je in de regel waarin je dat aankondigt zelf al twee fouten hebt staan dan gaat het wel jeuken:

Reken mij niet te hard af op spelfouten, ik doe mijn best ze te beperken tot een minumum maar des al niet te min maar toch.

Moet zijn:

Reken mij niet te hard af op spelfouten, ik doe mijn best ze te beperken tot een minimum maar desalniettemin (is één woord) maar toch.

Misschien iets minder spreektaal hanteren (maar toch ;)) :)

Desalniettemin: Succes met bloggen!
Minimum was een tikfout, de andere was gewoon gegokt, ik zal deze nog bijwerken.

Door Tweakers user Chaosstorm, dinsdag 15 november 2016 19:22

Ik heb reeds gespeeld met de a95x 905 met android 5.1 en de a95x 905x met android 6 en heb met beiden eigenlijk geen problemen gehad. (ook geen vastlopers bij het opstarten of wat dan ook).

En dat terwijl ik de 1gb ram / 8gb rom versie heb die iets van 22 euro kost :P. Al moet ik wel zeggen dat ik de stock kodi en alle overbodige software verwijder voordat ik er iets mee doe.

Door Tweakers user dude-nl, maandag 26 december 2016 09:26

Beetje late reactie, maar je weet dat de reset/recovery switch verwerkt zit in de AV aansluiting?
Pak maar een sateprikker en steek er maar in, dan voel je hem vanzelf.

Ik draai de A95x op Libreelec (dualboot met Android).
Zo heb je een mega snelle media player.

Reden hiervoor is simpel:
Android ondersteund geen FPS correction waardoor je in films met hoge bitrate op een root scherm, altijd een mini lag zal zien om de paar seconden.
Enige Android apparaten die dit wel kunnen zijn de "officiele" Android TV apperaten zoals de Nvidia Shield.

Ik heb prive en in de familie/vriendengroep ca 20 van deze boxen draaien, Libreelec is de way to go... Opgestart in 5 seconden, nooit problemen etc, razendsnelle IPTV in full HD (met het juiste abonnement) etc.

Bijkomend puntje is dat je op basis van Libreelec met de 1GB uitvoering ruim voldoende hebt, voor Android heb je minimaal 2GB nodig om komend jaar met Kodi 18 nog een beetje vooruit te kunnen.... Kodi 17 heeft al moeite met de 1GB.

Door Tweakers user mission, dinsdag 27 december 2016 18:32

dude-nl schreef op maandag 26 december 2016 @ 09:26:
Beetje late reactie, maar je weet dat de reset/recovery switch verwerkt zit in de AV aansluiting?
Pak maar een sateprikker en steek er maar in, dan voel je hem vanzelf.

Ik draai de A95x op Libreelec (dualboot met Android).
Zo heb je een mega snelle media player.

Reden hiervoor is simpel:
Android ondersteund geen FPS correction waardoor je in films met hoge bitrate op een root scherm, altijd een mini lag zal zien om de paar seconden.
Enige Android apparaten die dit wel kunnen zijn de "officiele" Android TV apperaten zoals de Nvidia Shield.

Ik heb prive en in de familie/vriendengroep ca 20 van deze boxen draaien, Libreelec is de way to go... Opgestart in 5 seconden, nooit problemen etc, razendsnelle IPTV in full HD (met het juiste abonnement) etc.

Bijkomend puntje is dat je op basis van Libreelec met de 1GB uitvoering ruim voldoende hebt, voor Android heb je minimaal 2GB nodig om komend jaar met Kodi 18 nog een beetje vooruit te kunnen.... Kodi 17 heeft al moeite met de 1GB.
Ik weet dat er een reset switch achter de av aansluiting hoort te zitten en dat er een revisie moederborden is waar deze ook zit. Maar mijn box heeft deze niet. Ik heb de box ook los gehad om te kijken zelfs.

Overgens heb ik de box al niet meer. En de review van mijn nieuwe box is in de maak.

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.