Thieye i60e Sports cam

Door mission op dinsdag 28 februari 2017 18:03 - Reacties (6)
Categorie: -, Views: 1.831

Edit: Afbeeldingen gefixed. Nog wel even klikken voor een full screen in verhouding


Ik zal al even te denken over de aanschaf van een buitencamera, ik mag graag buiten zijn (Iets minder graag wanneer het kouder dan 15 graden is trouwens) en ik heb andere mensen die ook wandelen of fietsen best aardig materiaal zien maken. Maar ja, winter, nat, koud, verkouden en wat onvoorziene uitgaven maken dat de plannen de ijskast maar weer in gaan.

Tot ik even geleden contact had met Lightinthebox. Zij wilden mij wel een Thieye i60e camera opsturen. Ik zou de camera eens goed aan zijn lens voelen en hier een review van maken. Maar om de pricewatch een klein beetje "Dubieus chinees" vrij te houden zet ik mijn bevinden gewoon lekker op mijn blog. Maar dan wel in review vorm, dus:

De verpakking

De verpakking kan sommige mensen niks schelen, maar voor mij zegt het altijd een boel over het product, Krijg je een fragiele papieren zak met losse prut dan heb je al een heel ander gevoel bij de rest van het product dan wanneer je bijvoorbeeld een stevige doos krijgt met een mooi glimmend logo erop.

Zo ook deze verpakking. De camera komt in een behoorlijk stevige zwarte doos met op de zijkanten en deksel in glimmend zilver de merknaam en op de achterkant een sticker met de specificaties van de camera.

https://s3.postimg.org/8a7l20qcj/20170124_204447.jpg


Het "luxe" gevoel gaat aan de binnenkant rustig verder met de camera goed beschermt in zijn waterdichte behuizing en een dikke laag zacht foam.

https://s1.postimg.org/4luli68rz/20170124_204541.jpg

Naast de camera vinden we een zakje met een extra batterij en een doosje met de mountingplate, een batterij, handleiding, usb kabel en een extra stuk dubbelzijdig plakband.

https://s11.postimg.org/ddudmpoeb/20170227_193855.jpg

De mountingplate bestaat uit een plastic plaatje met aan de ene kant een stuk dubbelzijdige tape en aan de andere kant de pin om de camera vast te zetten. Op onderstaande foto is de plaat enigzins aangepast en aan mijn fiets geknoopt maar het geeft wel een idee;

https://s11.postimg.org/p8nfxmns3/MOUNT.jpg

De waterdichte behuizing ziet en voelt behoorlijk bombproof, en heeft mijn "watertest" prima doorstaan.

https://s22.postimg.org/dqh1arblt/20170217_172654.jpg

Uit angst dat in het verleden behaalde resultaten garantie voor de toekomst zouden geven heb ik niet meteen de camera in zijn behuizing gestopt en deze in de sloot gegooid maar heb ik eerst een prop papier in de behuizing gedaan en deze in een pan ondergedompeld. Mischien moet ik mijn "watertest" voortaan maar "dompeltest" noemen, maar het werkt in ieder geval uitstekend. De behuizing is trouwens ook uitstekend, hij laat geen druppel water door, ook niet nadat ik vergat dat het ding in die pan lag en er pas een dag later naar terug ging.

Ik zet wel een vraagteken bij de bevestiging van de camera sinds de enige manier om de camera te bevestigingen is via de behuizing. En als je de camera als dashcam wilt gebruiken zul je dus die waterdichte behuizing op je dashboard moeten plakken en dat ziet er best wel knullig uit. Mischien wel leuk voor de Die hards die in Nederland gewoon in een cabrio rond rijden.

"De specs"

https://s18.postimg.org/xwl1t2rih/Screenshot_1.png
https://s13.postimg.org/f63ad6n5j/Screenshot_1.png

Opzich niet gek, ik ben ook benieuwd of dat wifi gebeuren wat toevoegd.

De camera en in gebruik

De camera moet het sterk van de waterdichte behuizing hebben daar het kleinnood niet echt stevig is, ik kan de camera op alle plekken ver induwen zonder dat het mij veel kracht kost. Op de camera zitten slechts vier knoppen, aan/uit, sluiter, zoom en zoom.

Dit kan twee dingen betekenen; Ofwel de software is goed doordacht en eenvoudig te bedienen, Of het word een hel zoals proberen te typen met de afstandsbediening van je tv.

Gelukkig werkt de software gewoon goed. Het scherm is te slecht om echt te zien wat je filmt, maar de menu's zijn duidelijk en de knoppen wijzen zichzelf. Wat niet lekker werkt is de verbinding met een computer. Bij verbinden met de computer geeft de camera drie opties: Opladen, Camera en Bestandsoverdracht. De camera functie is erg leuk, hiermee kun je de camera als webcam gebruiken. Maar bij bestandsoverdracht gebeurd er niks. Noppes, nada, njet, nihil. sd kaartje geformateerd, niks. Camera sd laten formateren, niks. Andere pc, niks. Andere kabel, niks. Ander OS, niks. Ik heb het dan ook maar opgegeven en heb me ontzettend laten vern***en door de Mediamarkt die mij voor de absurde prijs van 20 euro een verloopje van usb naar micro sd hebben verkocht. Krijg je dan een goud vergulde doos met luxe metalen usb stick? Nope gewoon plastic blister met hierin een plastic "fantastic" usb blokje waarbij er nog geen lampje vanaf kon. Maar goed ik kon in elk geval weer verder.

De camera pakte mijn 64gb micro sd kaartje meteen, en andere kaartjes bleken ook geen enkel probleem. De bestandsindeling is fat32 en de camera slaat materiaal op in blokken van ongeveer 15 minuten. Het bedenken en maken van een manier om de camera op mijn fiets te monteren zonder eerst weken op een optioneel verkrijgbare mount te moeten wachten duurde een poosje en kostte een zak tyraps maar goed het zit wel als een huis. Omdat ik op het scherm amper kon zien of ik nu mijn voorwiel, de lucht of de straat aan het filmen was leek het mij een goed idee om de wifi functie eens te proberen alvorens na afloop van een rondje fietsen te ontdekken dat je niks ziet dan je eigen wiel. Volgens de handleiding, welke zowaar in het engels is kan ik een QR code scannen welke mij dan naar de juiste app in de App of Playstore brengt.

https://s23.postimg.org/qvqfo76ob/Screenshot_2017_02_16_17_44_57.png

Yeah right. Beetje jammer weer. Dan maar handmatig;

https://s28.postimg.org/wub1w7hgt/Screenshot_2017_02_16_17_49_25.png

De app ziet er trouwens zeer strak uit, iets waar ik na jaren van brakke half vertaalde (cr)apps toch wel erg blij van word.

https://s3.postimg.org/feoamhtkj/APP1_1.png
https://s4.postimg.org/gg71st0bh/APP1_2.png

Gek genoeg is er een menu niet vertaald. Ik heb geen flauw idee hoe iemand dat kan missen maar goed;

https://s31.postimg.org/p6bw5kykr/Screenshot_2017_02_16_17_52_23.png


In de app krijg je dezelfde opties als op de camera. Mits je een fatsoenlijke telefoon hebt kun je nu ook eindelijk haarscherp zien wat je nu eigenlijk aan het filmen bent en je kan op de sd opgeslagen materiaal bekijken.

Dus ik helemaal blij stap op mijn fiets, zet de camera aan, verbind met mijn telefoon, stel de camera wat bij in hoogte en ik vind meteen een bug. In de wifi modus schakelen de knoppen op de camera uit (Behalve de knop om de wifi modus te verlaten) en in de app kun je om een of andere goeie reden niet in of uit zoomen. Maar ach, gewoon zonder inzoomen lekker gaan fietsen, dus op mijn telefoon klik op op opnemen, stop mijn telefoon weer in mijn broekzak en ik vertrek.

Om vervolgens in de avond achter te komen dat er helemaal niets is opgenomen. Wat blijkt nu? Als je je telefoon vergrendeld dan stopt de camera met opnemen. Wat is dat nu voor iets doms? Heb ik echt niet ergens een instelling gemist of met mijn vingers ergens aan gezeten? Nee helaas. Scherm uit betekend einde opname.


Omdat ik toch zeker wel een dik uur in shock achter mijn pc heb gezeten over deze enorme misser was het al bijna helemaal donker buiten. Omdat "Night rides" zowaar een ding blijken te zijn heb ik maar een avond ritje door de stad gemaakt. Na deze ronde viel mij op dat de camera een knap staaltje verricht heeft, de beelden waren zowaar bruikbaar. Zou ik met mijn telefoon het zeldfde stuk filmen dan zou dat amper herkenbare beelden geven. Wat wel enorm tegen viel was het geluid, totaal niet bruikbaar. Ik heb thuis nog wat testen met opnames van geluid gedaan maar het geluid blijft onbruikbaar.

In het daglicht was ik iets minder enthousiast over de camera, hoewel de camera goede beelden maakt, heeft de camera het erg moeilijk met hobbels en alles wat geen nieuw asfalt is.

Ik heb de twee video's niet bewerkt of op een of andere manier aangepast. Let op dat je je geluid niet te hard zet en als je snel wagenziek word sla van de dag rit de laatste zes minuten over


Conclusie

Al met al rol ik dan maar de conclusie in. En ik weet het niet zo goed. De camera is nu te koop voor ongeveer 68 euro bij Lightinthebox.com

http://www.lightinthebox....tb_from=forum_chinaprices

En voor dat geld krijg je een zeer capabele camera die ook nog geleverd word met een extra accu. Ik weet overgens nog niet hoe lang die mee gaan, ik heb nu 3 uur een accu kunnen filmen en volgens de display heb ik nog een halve lading over.

Echter komt de camera ook met een verzameling problemen, varierend van storend tot bloed irritant. Kleine vertaalfoutjes lig ik niet wakker van, maar via wifi niet kunnen filmen als je telefoon vergrendeld is en niet in kunnen zoomen maken wel een groot minpunt. Tot slot is is dan nog de mountingplate. Ik keur de camera persoonlijk af als dashcam omdat ik mij niemand voor kan stellen die de waterdichte behuizing op zijn dashboard gaat plakken. Er zijn overgens andere mounts voor de camera te koop maar ten tijde van schrijven kon ik ze niet goed vinden.

Ik zou de camera aanbevelen voor iedereen die wat wil spelen en proberen met een camera, maar ik raad hem af voor dagelijks gebruik of voor memorable gelegenheden.

Chinees gereedschap?

Door mission op woensdag 8 februari 2017 19:00 - Reacties (19)
Categorie: -, Views: 6.018

Na een verzameling gesloopte bankpassen, deuken in apparatuur door nijdig geklooi met een aardappel schilmesje wat altijd weer in mijn duim belandde op een gegeven moment, vond ik het tijd om mijzelf maar eens op een fatsoenlijke set gereedschap te trakteren.

Aanvankelijk wilde ik de Ifixit Classic Pro Toolkit bestellen, maar een lieve medewerkster van Tmart.com had mij als bedankje een stevige korting gegeven op dit setje:

http://www.tmart.com/Jake...ase-Tool-Kit_p347326.html

Dit setje lijkt sprekend op de de Ifixit set, is nagenoeg hetzelfde geprijst en ik ben eigenlijk wel benieuwd of chinees gereedschap enigzins van kwaliteit is. Deze ervaring wilde ik graag met jullie delen, alleen zou ik niet goed weten hoe je een review maakt van een zak gereedschap (Nou dit is de schroeven draaier. Hij is rond en valt nog niet uit elkaar.) Ik heb het setje getest op wat laptops maar dat lever nu ook niet echt wereldschokkend beeld materiaal op. Daarom maar veel foto's van het spul en als beloning voor mensen die de moeite nemen naar beneden te scrollen staat daar een kortingscode voor wie dit setje ook bestellen wil. De kortingscode is van Tmart.com en maakt er 29,99 van (Ze hadden mij overgens wel even moeten vertellen of dit nu dollars of euro's zijn maar goed).

Over de verpakking is niet echt iets te zeggen, de zak met gereedschap zat in een plastic zak van DHL en dat was het. In de zak treffen we het volgende aan;

https://s30.postimg.org/k1ubz99q5/20170206_204620.jpg

https://s30.postimg.org/upy2y3jp9/20170206_204716.jpg

https://s30.postimg.org/3te3ps0vx/20170206_205007.jpg

https://s30.postimg.org/yc3waqq2l/20170206_205335.jpg

https://s30.postimg.org/ce7fgyb25/20170206_205432.jpg

https://s30.postimg.org/3xcijrvr1/20170206_205626.jpg

En er zit een zuignap bij, maar deze zag ik pas later dus hij is er wel maar je ziet hem op de foto's niet. Ik heb inmiddels het setje voor vijf projecten gebruikt en er valt zeer weinig op te merken. De plastic tools zijn stevig, je ramt eerder een deuk in een behuizing dan dat dat plastic zich overgeeft, de bitjes in de set zijn ook lekker stevig, ze draaien niet na twee keer dol zoals menig Action setje. Enig nadeel vind ik de schroevendraaier, als grip heeft deze drie rubberen ringen, wat an sich prima is maar wanneer je met lompe kracht een paar muurvast zittende schroeven wilt loshalen dan slippen de ringen door en kan je geen kracht meer zetten. Met monteren liep ik hier ook al een keer tegen aan, dan de greep eerder begon te slippen dan dat ik de schroef vast genoeg vond zitten. Wat ook een tikje meer liefde nodig heeft is de zak, deze is uitstekend, zeer stevig en hufterproof maar de stiksels raffelen vreselijk uit.

Maar de set doet zeker niet onder voor een Ifixit of ander A merk setje onder, en als je een paar weken geduld hebt dan kan je toch mooi een paar tientjes besparen met deze set. Beetje kort verhaal, ik hoop dat het toch voor sommigen nuttig is.

En voor wie het einde gehaald heeft;

Als je bij Tmart code "JMP01" gebruikt is de prijs 29,99 en uiteraard gratis verzenden. Ik zelf kende Tmart verder nog niet maar op de ietwat omslachtige website na leveren ze prima service en relatief vlotte levering. Een chinese webshop die haar best doet, het mag ook best eens gezegt worden.

Logitech Z-333, toch jammer van het gat in mijn bureau

Door mission op donderdag 22 december 2016 12:17 - Reacties (0)
Categorie: -, Views: 720

Na maanden niks meer geplaatst te hebben begin ik nu maar weer eens. Wegens enorme drukte is het er steeds niet van gekomen om iets te plaatsen, maar nu de stapel met "kansloze projectjes" een nieuwe diepte (of eigenlijk hoogte)punt bereikt heeft en ik weer tijd heb word het maar weer eens tijd voor een update.

maanden geleden, nog voor sinterklaas zocht ik een speaker setje voor op mijn bureau, puur een luxe probleem daar amper een meter verderop mijn tv meubel met twee goeie luidspreker sets staat welke allebei over Bluetooth beschikken, maar ik wilde toch een setje erbij voor op het bureau omdat het geluid toch anders klinkt als je er niet voor zit. Maar omdat ik al goede setjes had, en mijn goeie voornemens niet bij voorbaat al wilde laten varen mocht dit setje niet te duur worden.

Ik had ooit een Z-523 setje wat destijds zo'n zestig euro was. Dit setje beviel uitstekend, voor het geld kreeg je prima speakers met een lekker geluid. Dit setje is volgens mij toen weg gegaan omdat ik mij toen begon te ergeren aan een typisch budget subwoofer kwaaltje; de subwoofer deed niks wanneer je een goeie dreun verwachte, maar wanneer je het totaal niet verwacht (of wenst) dan breekt er ineens een oorlog uit. Inmiddels kan ik een lompe subwoofer wel waarderen tijdens film kijken, sommige muziekstukken en het incidentele potje gamen dus een budget van maximaal 60 euro moest toch zeker weer lukken?

Dat bleek nog niet heel eenvoudig, mijn voorkeur gaat eigenlijk uit naar een Logitech setje en dan wel het liefst 2.0 omdat het anders nogal vol word onder het bureau en Logitech nog steeds de budget koning is voor mij. Nu heeft Logitech ook echt wel rotzooi in hun assortiment, maar Logitech rotzooi is tot dusverre altijd minder erg geweest dan merken als Sweex (komt sowieso nooit meer hier in huis na een smeltende usb soundcard welke vervangen werd onder garantie voor een die in brand vloog) en trust.

Eerdere slechte ervaringen met een Logitech Z-200 setje en wat testen met andere prut bij de Mediamarkt leerde mij al gauw dat in mijn budget 2.1 toch wel de enige mogelijkheid is. Ik besloot om eens iets nieuws te proberen en het aan het personeel van de Mediamarkt te vragen. De Mediamarkt bij mij in de stad heeft voornamelijk jongeren rondlopen die een ander bijbaantje dan vakken vullen wilden, hun technische kennis reikt althans niet veel verder dan wat er op het prijskaartje staat en de standaard zin "heeft u het apparaat al eens aan en uit gezet?". Maar goed misschien is dat juist wel een betere aanpak, gewoon blind iets kopen in plaats van kijken naar de cijfertjes. Zo kwam het dat mij aangeraden werd om de Z-333 te kopen in plaats van bijvoorbeeld de Z-313, ik zou voor een paar tientjes meer echt een goede koop doen. De beste verkoper wist mij zelfs trots te vertellen dat dit setje zich kon meten met sommige veel duurdere setjes.

Zo kwam het dat ik dus thuis vol vertrouwen begon met uitpakken, iets wat een ware puzzel bleek te zijn, met vakje in vakjes gevouwen, kabels die overal tussendoor geweven waren en plakband. Zo veel plakband.

Aangenaam verrast dat het setje van hout was, weliswaar erg goedkoop aanvoelend hout en de speakertjes wogen minder dan pak thee maar toch. Leuke toevoeging is de "controlpod" daar mijn computer nooit op het volume staat wat ik verwacht. Kleine teleurstelling was dat het ding vastzat aan de subwoofer, wat het lastig maakt als je hem op je hem netjes op je bureau wil hebben, of je moet al een behoorlijk gat voor je kabels hebben waar het hele ding doorheen kan.

Me being me meteen een groot gat in mijn bureau gemaakt en alles netjes weg gewerkt. Het was ook toen dat ik mij bedacht dat ik het setje misschien eerst maar eens moest gaan beluisteren voor ik verder ging.

En toen viel het tegen, heel erg tegen. Hoewel de subwoofer gewoon goed was, niet overheersend maar wel lekker aanwezig, bleken de satellieten ondermaats. Het midden was prima, uiteraard in acht nemend dat het een goedkoop setje is, de hoge tonen gilden erover en de tweeter kraakten behoorlijk. En dan heb ik het niet over een brak mp3tje op vol open, nee dit was amper op kwart volume met muziek afkomstig van een cd. Hoewel speakers op laag volume absoluut niet horen te kraken, was het wel een aardig zwaar stukje muziek (Meerdere nummers van het album Ceremony van Anna von Hauswolff) dus ook maar even een cd van Fleetwood Mac uit de kast gehaald, maar dit gaf hetzelfde resultaat. Daarna via Spotify de top 40 aangezet en ik ben toen gaan zoeken naar antwoorden op mijn pc. Geluidskaart kan het probleem niet zijn, uitgaand volume staat op 80%, ook even geprobeerd met 20% maar dat gaf hetzelfde resultaat. De speakers nog zachter of veel harder zetten deed ook niks veranderen.

Ik wilde een review van de speakers maken, maar ik baalde zo ontzettend dat ik de speakers terug in de doos gegooid heb en meteen terug naar de Mediamarkt ben gegaan.

Op de dag van schrijven heb ik nog steeds geen speaker setje gevonden, het enige wat ik heb is een nare herinnering en een behoorlijk gat in mijn bureau.

No.1 G5 smartwatch, leuk of meuk?

Door mission op maandag 12 september 2016 13:06 - Reacties (2)
Categorie: -, Views: 2.618

Afgelopen week viel er een pakketje op de mat met daarin een "cadeautje" van Geekbuying.com. Het bleek een smartwatch te zijn die ze aan het promoten waren en waarvan de meeste reviews erg goed waren. Echter ben ik al enige tijd veroordeeld tot het ontvangen van goedkope troep dus ik werd niet meteen enthousiast van een super goedkope smartwatch, sowieso vind ik smartwatches altijd overbodige dingen die niks toevoegen. Maar ik had er ook nooit een gehad dus wie weet kon het nog wel wat worden.

De specs waren lastig te vinden, geen enkele webshop of review geeft de zelfde specs weer, zelfs de fabrikant niet maar al met al heb ik de juiste lijst gevonden.

Bluetooth version: V4.0
CPU: MTK2502
RAM: 128MB
ROM: 64MB
Operating system: Linkit
Waterproof rating: Life waterproof
Sensor: Gravity Sensor, Heart Rate Sensor
Display Screen type: 1.2 inch
Screen resolution: 240*240 pixel
Screen type: Capacitive touch screen (Multi-touch)
Battery Battery type: Lithium polymer battery
Battery capacity: 380mAh
Compatability: Android 4.3 / iOS 7.0 or above
Language: Chinese, English, French, Russian, German, Spanish, Portuguese, Italian, Turkish
Available Colors: Black, Gold, Silver
Case material: 316L stainless steel
Band material: TPU
Weight and Size Product Size (L x W x H): 51*42*9.9 mm

Ik heb nog nooit een smartwatch gehad dus ik kan over resolutie, ram en rom nog niet veel zinnigs zeggen, het klinkt allemaal veel te krap en matig maar wie weet draait de watch wel goed. Over het OS kan ik bar weinig vinden, geen fijn vooruitzicht mochten er problemen zijn. Om over updates nog maar niet te spreken.

Maar laat ik maar eerst het ding maar eens uitpakken en gaan gebruiken.

De eerste indrukken

De watch komt in een klein wit doosje welke redelijk vrij van opdruk is. Bovenop zien we de merknaam en aan de zijkant een beknopte specsheet.

http://i64.tinypic.com/o0s3t0.jpg

http://i63.tinypic.com/qqdcu8.jpg

http://i65.tinypic.com/2psmy3q.jpg

In de doos vinden we de watch, een usb kabel en een handleiding. Verrassend om eens een handleiding te krijgen die niet alleen chinees is. Niet dat ik die dingen ooit lees maar dan is die arme boom tenminste niet helemaal voor niks gestorven.

http://i67.tinypic.com/2i9o83r.jpg

Het horloge ziet er sportief uit, volledig zwart, enkel de sluiting van de polsband is blank metaal. op de voorkant zien we wat opdruk rondom het scherm, we zien de windrichtigen en een nummering die van 05 tot 60 loopt. De achterkant is voorzien van een goedkoop aanvoelende plastic plaat met hierin de sensoren voor de hartslag meter en aan de zijkant van het horloge zitten 3 knoppen. De polsband is rubber met een metalen sluiting. Het past goed bij de sportieve uitstraling van het horloge en persoonlijk vind ik dit type polsband ook erg fijn maar desalniettemin voelt het horloge en de polsband erg "plastic fantastic" aan.

http://i64.tinypic.com/2m4a8wg.jpg

http://i66.tinypic.com/4ihv2w.jpg

Het gebruik van de watch

Ik doe praktisch altijd mijn research en daarom weet ik globaal al hoe de watch werkt, waar de knoppen voor dienen en al dat soort dingen maar ik heb toch even een ontdekkingstocht gedaan om te zien of mijn model nog lijken in de kast zou hebben en om te zien hoe gebruiksvriendelijk het horloge is.

Want een smartwatch van dit geld kan een leuk cadeau zijn aan familie maar niet als ik dan vervolgens dagelijks voor 1e lijn support kan gaan spelen omdat het product zo ingewikkeld is.

De drie knoppen zijn een powerbutton, een knop om direct naar de stopwatch functie te gaan en een knop om direct naar de stappenteller te gaan. Ik kan alvast vertellen dat de watch erg intuitief werkt dus ik ga niet helemaal in detail over welk menu waar en wat doet. Je kunt out of the box kiezen voor de volgende watch faces:

http://i64.tinypic.com/28u2new.jpg

http://i66.tinypic.com/21nnuj4.jpg

http://i64.tinypic.com/107vuvo.jpg

http://i67.tinypic.com/t0711z.jpg

http://i63.tinypic.com/2kjywm.jpg

Persoonlijk vind ik ze allemaal niks. Xiaomitoday schrijft "No words to say about the User Interface. You can’t even distinguish the original Analog clock and the No.1 G5 smartwatch. It shows both Analog and Digital clock. Personally, I loved the Analog style, it looks so stunning that it seems like that it actually has physical hands pointing towards the numbers." maar in werkelijkheid is de resolutie is te laag waardoor de meeste extra info niet leesbaar is, de analoge klokken vind ik persoonlijk niet super duidelijk en korrelig en het ergste is nog wel de gruwelijke spelfout die sommige faces hebben (Of dient smartwatch gespeld te worden als samrtwatch). Als we door het menu bladeren komen we de volgende tabbladen tegen:

http://i63.tinypic.com/23u1wt2.jpg

http://i68.tinypic.com/2jg0421.jpg

http://i68.tinypic.com/15hc4g1.jpg

http://i67.tinypic.com/2hfqp9i.jpg

http://i64.tinypic.com/315d8ht.jpg

http://i65.tinypic.com/kd7ec0.jpg

De app genaamd app brengt je naar een QR code welke je naar een app in de playstore brengt, en wel de Fundo app. Deze app regelt de verbinding, fitness functies en de gegevens overdracht. De app spreekt redelijk voor zich maar je moet helaas wel verplicht een account aanmaken om de app te gebruiken.

http://i67.tinypic.com/2uzxh85.png

http://i68.tinypic.com/11aai2v.png

In de app vinden we enkele extra apps om aan de watch te toevoegen. Helaas kun je nergens extra apps downloaden dus je zult het maar moeten doen met wat je krijgt, enkele extra watch faces en de Yahoo weather app. Tussen de watchfaces zat een face die ikzelf wel mooi vond;

http://i68.tinypic.com/250t8gy.jpg

Lekker duidelijke digitale klok in diep rood. alleen jammer dat het ding niet schermvullend is. Inmiddels kwam ik al twee problemen tegen, de watch verliest af en toe random de verbinding en nadat het ding automatisch opnieuw gekoppeld heeft start hij de camera remote, welke niet werkt, in plaats van een foto te nemen verhoogt het belvolume op de telefoon, iets wat andere reviewers ook al opmerkten. Het tweede is het geheugen. De Yahoo app is te groot om er ook nog een extra watchface bij te nemen en je kunt de stock apps niet verwijderen. De Yahoo weather app werkt niet, als het ding als start dan blijft hij uren zoeken en laden maar vind geen enkele plaats.

De notificatie meldingen werken ook niet super, Je kan wel instellen welke apps je wel en niet wilt zien maar niet welke notificaties je wel en niet wilt ontvangen. Als ik bijvoorbeeld in Messenger een chathead open dan krijg ik daar op de watch een melding van. Als ik op Whatsapp een chat open heb staan en aan het typen ben, dan krijg ik daar notificaties van. Nu is dat niet een heel groot probleem maar dan staan er soms wel 20 meldingen in de watch en de enige manier om ze weg te krijgen is door ze een voor een te openen.

Laat ik dan de fitness functies eens gaan testen. Mijn hartslag is volgens de watch 84 bpm als ik op de bank niks zit te doen, maar als ik dan opsta en tien minuten ga hardlopen dan is mijn hartslag ineens 64 a 70 bpm, niet echt betrouwbaar dus. Optische sensoren zijn nooit heel betrouwbaar maar dit is wel erg triest. Dan de stappenteller, volgens de watch is het 320 meter als ik van de garage naar mijn woonkamer loop, terwijl dit slechts 6 meter in het echt is. Maar als ik dan 5 kilometer wandel dan geeft hij aan dat ik maar 200 meter gelopen heb. Ook niet heel betrouwbaar dus. Wat mij doet denken aan een eigenaardigheid in de settings van de watch. Ik kan mijn afmetingen op drie plekken instellen en alle drie de menu's gebruiken een andere eenheid, dus daar is geen touw aan vast te knopen.

Ik heb de sleeptracker niet eens getest, ik zie niet gebeuren dat die wel werkt, bovendien lijkt mij slapen met een horloge om ook niet prettig. Sowieso kun je de watch niet altijd om hebben want hoewel ze adverteren met "Life waterproof" en "Sportswatch", het ding is niet water of zweet bestendig.

Ik heb de watch nu een paar dagen in gebruik en het bereik van de watch valt vies tegen, als ik 4 a 5 meter van mijn telefoon wegloop dat is de verbinding weg. De verbinding is sowieso vaak weg omdat zowel de watch als de app last hebben van random crashes, ook als ik het ding helemaal niet gebruik. Ook is het apparaat traag, soms moet je echt tig keer op een app drukken voor deze start en ik heb zelfs de rekenmachine al laten crashen. De accu houdt het makkelijk twee dagen vol, dat is wel een pluspunt, maar dit word vast minder als je uren gaat sporten.

Hoe langer ik het ding gebruik hoe irritanter ik het ding vind worden. Dus op de vraag "Leuk of meuk?" moet ik concluderen dat de watch meuk is. Als de functies nu beter geimplementeerd waren dan had het een zeer interesant apparaat kunnen zijn, maar dat is het dus helaas niet.

Maar mischien verwacht ik ook wel teveel van een smartwatch, mischien dat ik ooit een duurder model ga proberen om te kijken of deze watch gewoon ruk is, of dat het hele concept gewoon niks voor mij is.

(Oh en sorry voor de wat matige foto's, mijn camera is aan het overlijden)

Nexbox A95x en even voorstellen, Nu wel af*

Door mission op zondag 14 augustus 2016 11:36 - Reacties (14)
Categorie: -, Views: 14.348

Laat ik mij eerst eens voorstellen. Ik test nogal eens spullen uit china, maar het is niet handig en voor mijn gevoel ook alleen maar vervuilend voor de pricewatch als er steeds chinese dingen in staan waarvan de informatie maar half klopt. En ik mag graag (te) veel vertellen dus dan kan ik dat hier ook meteen doen.

Ik ben 19 jaar, ga straks het laatste jaar in van de Mbo opleiding netwerkbeheer in en ik mag al jaren graag knutselen aan alles waar een stekker in kan. Uiteraard enige uitzonderingen daargelaten. Ook mag ik graag fietsen en reizen.

Reken mij niet te hard af op spelfouten, ik doe mijn best ze te beperken tot een minimum maar desalniettemin maar toch.

Dan de Nexbox, Ik werd gevraagt of ik deze wilden testen en dat wilde ik wel. Daarna nooit meer iets weergehoord tot afgelopen week het ding op de deurmat viel.

De Nexbox A95x is een Android mediabox met de volgende specificaties:

http://i67.tinypic.com/15gc6k6.png

Eerste indrukken

https://www.mupload.nl/img/ywjd8pnp06p0h.jpg

De box komt in een zwart doosje met niet al teveel drukte erop. In de doos vinden we naast de box een afstandsbediening, hdmi kabel, stroom adapter en een boekje. De box valt mij in positieve zin op gezien zijn bescheiden formaat en strakke design zonder al te opvallende logo's.

http://i63.tinypic.com/20qz0uv.jpg

http://i65.tinypic.com/3150o5d.jpg

De afstandsbediening is zoals met veel andere mediaspelers uit chine een goedkoop aanvoelend ding, en deze is helaas ook voorzien van blauwe knoppen.

http://i63.tinypic.com/2zoghh2.jpg

Ik had liever zwart of desnoods grijs gezien. Ander minpuntje is de opdruk aan de achterkant die uitlegt hoe je de functieknoppen koppelt aan je tv. Meestal plaatsen fabrikanten een sticker achterop.

http://i67.tinypic.com/6ypc0j.jpg

Ook een beetje jammer dat je nooit batterijen voor de afstandsbediening krijgt, maar aan de andere kant kost een pakje batterijen bij de action niks en tegenwoordig heeft iedereen wel batterijen in huis.

Teleurstelling

Ik zette de box aan en werd meteen teleurgesteld. Om de een of andere reden denken veel fabrikanten dat een mediabox beter word als je Android compleet sloopt door de bottom en top bar eruit te halen en er ook een heel onduidelijk startmenu bij te doen. Welke in dit geval zo ontzettend lomp was dat de hele box steeds vast liep of voor enkele seconden vast liep. Het gebrek aan de bottombar maakt een box bijzonder onprettig in gebruik omdat je maar een app per keer kan gebruiken.

Ik heb niet eens de moeite genomen foto's ervan te maken, of er nog veel meer aan te doen en ik heb meteen het web afgespeurd naar een alternatief. Welke ik heb gevonden in de rom van de Tronsmart Mini m8s II, welke hieronder te downloaden is.

http://freaktab.com/forum...exbox-a95x-firmware/page4

Alleen is de box blijkbaar goed beveiligt want wat ik ook probeerde aan kabels, usb hubs en software: Ik kreeg de rom er niet op. Ik heb de box zelfs opengemaakt om een recovery switch te zoeken (de A95x met 905 cpu heeft deze namenlijk) maar ik heb weer eens de eer om een nieuw mainboard type te hebben waar natuurlijk die knop op is wegbezuinigd.

http://i67.tinypic.com/imhu09.jpg

Uitstekende koeling overgens, heatsinkje en een dikke ijzerenplaat op de onderkant.

http://i63.tinypic.com/i4pr12.jpg

Na wat nadenken en een tip van een kennis de oplossing gevonden: rom op een usbstick dan op de box via de update&recovery app laten updaten en voila! (Als je zelf ook deze rom gebruikt dan zul je aanvankelijk weer een matig startmenu voor je neus krijgen, maar daar hebben we Nova launcher voor, zoals in de foto hieronder)

http://i66.tinypic.com/vse1zq.jpg

Alleen werken nu de Wifi, Bluetooth en afstandsbediening niet meer. Nu schijn je de drivers uit de originele rom over te kunnen zetten naar een andere rom, en als ik mij een keer verveel ga ik me daar ook in verdiepen maar voor nu vind ik het best. Wifi en Bluetooth gebruik ik toch niet, ik gebruik praktisch overal kabels. Ook de remote is geen groot gemis omdat ik meestal een toetsenbord met touchpad gebruik.

Wat ook niet meer werkte was Kodi. Dus Kodi opnieuw geinstalleerd. Als je Kodi herinstalleerd dan ben je alles kwijt. Maar met Fusion installer kun je alles weer maken zoals het was.

https://www.tvaddons.ag/fusion-installer-kodi/

In gebruik (Met fatsoenlijke rom maar zonder wifi, Bluetooth en remote)

Na het instaleren eerst maar eens een beetje rondspelen om alle bugs te vinden. Verrassend genoeg vallen die reuzen mee. Zoals genoemd geen Wifi en remote maar verder heb ik eigenlijk niks kunnen vinden. Dus dan is het tijd om maar eens wat dingen te proberen.

Youtube en Kodi als eerst geprobeerd. Het beeld haperd nergens, Alles speelt zeer soepel af. De audio is ook gewoon goed. Wel wil ik opmerken dat de standaard Youtube app niet lekker draait op een Android tvbox, Maar er is een alternatief, OGYoutube, en deze werkt gewoon goed. Enige nadeel is de erg mooie belofte dat video's gewoon doorspelen op de achtergrond niet waar is.

https://og-youtube.com/

Er is ondertussen een update uit waarin de Wifi en remote wel werken. Maar natuurlijk moet je die via de pc flashen en dus ben ik weer terug bij af.

Dan maar Antutu downloaden, testje hier plaatsen en dan het ding in een hoek gooien. Maar toen ontdekte ik een hele nare bug. De playstore werkt niet meer. En nu kan ik dus een paar dingen doen; Of de originele rom er weer op zetten, of een manier vinden om de update erop te rammen of de meest voor de hand liggende optie: Playstore er opnieuw opzetten.

Maar ik ben inmiddels op een punt beland waarop het mij gewoon simpelweg niks meer kan schelen omdat de box vanaf dag 1 al dwars ligt en qua performance niet zo geweldig is dat ik er serieus tijd in ga steken.

Ik kreeg overgens nog een hele boze mail dat ik de link vergeten was te vermelden. Dus mocht je ook een slechte tvbox willen? http://goo.gl/dZv6ep daar vind je Pandora's doos.

Ik wil het hier bij laten of er moet iemand echt heel erg staan te springen dat ik er nog meer tijd insteek.

Maar ik heb een ander dingetje voor een volgende keer: Foto's. Bij elke upload site die ik ken krijg je geen klikbare foto's en ik kijg ze ook niet lekker geschaald. Om de een of andere reden worden alle foto's afgeknipt aan de rechterkant, wat ik ook probeer. Ik zag dit bij andere blogs ook al. Weet iemand hier een oplossing voor?

Mvg,

Erik